Hoeveel seks is nodig voor geluk?

Stereotiepe weergave “Hoe meer seks, hoe beter” wordt weerlegd door nieuwe wetenschappelijke gegevens. Maar het belang van de kwaliteit van sekswetenschappers wordt ondervraagd.

Er werd nog steeds aangenomen dat er een lineaire afhankelijkheid is tussen de intensiteit van het seksleven en het niveau van geluk van een persoon: hoe meer seks – hoe hoger het gevoel van geluk. Sociale psycholoog Amy Muz (Amy Muis) van de universiteit van Toronto tot mevrouw en haar collega’s beweren dat dit een waanidee is. “Het hoogste niveau van geluk wordt gevierd in diegenen die om ongeveer een keer per week seks hebben,” schreven ze in het Social Psychological and Personality Science Magazine. Dergelijke conclusies werden door hen gemaakt op basis van meta-analyse van eerder uitgevoerde studies.
Volledig nauwkeurig zijn, metAmye blij onder de ondervraagde Amerikanen die als optimaal worden beschouwd om 5 keer per maand liefde te bedrijven. Voor degenen die vaak seks hebben, was het niveau van geluk lager.
In het algemeen analyseerden de auteurs de antwoorden van meer dan 25.000 mensen die deelnamen aan verschillende enquêtes op thema’s van geslacht en geluk van 1989 tot 2012. Het ontdekte patroon was eerlijk voor mensen van verschillende geslachten en leeftijd, ongeacht hoe lang kamagra oral jelly ze in relaties met een partner waren.

7 Voordelen van seks in relaties op de lange termijn

5 redenen waarom we geen seks meer willen met partner.

7 redenen waarom hij seks met je weigert

Wat is de reden en wat is het onderzoek?

Maar hoe dit patroon te verklaren? Waarom helpt zo’n ritme van seksuele relatie een persoon zich gelukkig te voelen? Of partners zelden bezig zijn met seks, gelukkig, als we naar zo’n ritme gaan? Terwijl wetenschappers het antwoord op deze vragen niet kennen.
“Het probleem van dit soort onderzoek is dat ze alleen de correlatie bestuderen, maar geen causale relaties, – reacties Hoogleraar van de Universiteit van Carnegie Melon in Pittsburgh George Levenstain. – Mensen hebben meestal zo veel als ze willen. En om een ​​of andere reden, die paren die tot die periodiciteit kwamen – eenmaal per week, voelen zich gelukkig. Maar wordt het veroorzaakt door de zelfbehandeling van een dergelijke frequentie van geslacht?”
Levsensein zelf heeft dit jaar een studie uitgevoerd, die werd bijgewoond door 64 gehuwde paren. De helft van hen werd uitgenodigd om twee keer zo snel mogelijk seks te hebben en tegelijkertijd in het dagboek te vieren, hoe gelukkig ze voelen. Gemiddeld EDe paren begonnen seks te hebben 40% meer en voelde niet alleen niet gelukkig, maar voelde dat ze minder energie hadden, en de kwaliteit van seks verslechterde. Conclusie is eenvoudig, zegt Levenstin: in seks, de kwaliteit van het belangrijkste aantal.

“Onder het woord” seks “kunnen we volledig verschillende dingen betekenen: goede seks, slechte seks. En we zien dat de kwaliteit van seks veel meer invloed heeft op het niveau van menselijk geluk dan welke frequentie waarmee hij zich bezighoudt. Maar er is geen enkele maatregel om de kwaliteit van seks te meten “.
Hij erkent dat het ontwerp van dit soort onderzoek zeer beperkt is. “Je kunt een niet-lineaire afhankelijkheid vinden met alles – zelfs met het reinigen van tanden, en wat er nu is? In ons geval was het nog erger. We hebben een kunstmatige situatie geconstrueerd, wijzen naar mensen zoals seks hebben. “.

Aangenaam met nuttig: welke ziekten worden seks behandeld

Samen leuker: kijk porno nuttig voor een paar

Waarom houden mannen niet leuk als een vrouw verdient.

Geslacht belangrijker geld

Amy Mute met collega’s vroeg zich ook af dat meer het niveau van geluk – tevredenheid met seks of hun inkomen verbetert. Hiervoor hebben ze twee groepen zelfrapportages vergeleken die aan deze twee onderwerpen zijn geassocieerd. Interessante parallellen werden gevonden. Gemiddeld waren het verschil in het geluksniveau van degenen die minder vaak een keer per week seks hebben, en degenen die eenmaal per week seks hebben, ongeveer hetzelfde als het verschil in het geluksniveau van degenen wiens inkomen was van $ 15.000 tot $ 25.000 in het jaar en degenen die 50.000-70.000 per jaar kregen.
Maar in absolute termen waren degenen die goede seks hadden, de gelukkige van degenen die groot inkomen hadden. “Velen geloven dat hoe meer seks mensen of het meer geld, des te meer geluk. Maar dit is net genoeg tot op zekere hoogte https://okosweb.no/den-eneste-guiden-til-plugge-suboxone-schulien/, “Musey Notes.

Wat betreft seks, het vermogen om ons gelukkig te maken is niet onbegrensd, benadrukt de sociale psycholoog. “Het belangrijkste is om de nabijheid tussen partners te verdiepen en niet om” kwantitatieve indicatoren “in seks te bouwen”.

Achter de studies van het onderzoek waren mensen die geen permanente partner hebben. “We hebben niet zoveel informatie over het seksleven van eenzame mensen”, zegt Amy Muse. – Het is moeilijk om te zeggen hoe de frequentie van seksuele relaties en het niveau van geluk verbonden is voor hen. Dit is het onderwerp voor een aparte studie. “.